Familiestøtten blev grundlagt i 2014 af Sanna Rasmussen, der stiftede foreningen med et ønske om at hjælpe sårbare og økonomisk udsatte børnefamilier.
I Danmark lever mere end 40.000 familier for så få penge, at de har svært ved at få råd til de mest basale ting til deres børn.
Dette kan have store konsekvenser for børnene, der ofte vokser op med mange problemer og bekymringer, som et barn ikke bør have.
 
Hos Familiestøtten kobler vi ressourcestærke børnefamilier sammen med økonomisk udsatte børnefamilier, som løbende arver det tøj og legetøj donationsfamilien er færdig med at bruge.
 
Vores fokus er ikke at man bliver lykkelig af at eje en masse ting, men derimod hvor svært det er i livet, når man intet har.”

Vores sårbare familier bliver matchet med en donationsfamilie, som løbende donerer det tøj og legetøj børnene er vokset ud af, til børnene fra modtagerfamilien. Familierne bliver matchet så børnene fra donationsfamilien er af samme køn, men nogle år ældre, og at der derfor altid vil være alderssvarende tøj at arve.

I 2022 sørgede vi for at mere end 5.000 kg tøj og legetøj blev delt ud til børnefamilier i Danmark der har det svært.

Når du donerer dit tøj til en familie gennem Familiestøtten, er du ikke kun med til at gøre en god gerning for miljøet. Du er også med til at hjælpe en økonomisk udsat familie og sørge for at et barn får alderssvarende tøj.

Struktur

Familiestøtten er en landsdækkende forening med en frivillig bestyrelse og én fuldtids ansat projektleder. Derudover har vi en masse fantastiske frivillige, der er decentralt placeret i vores samarbejdskommuner.

genbrug med hjertet

Når du donerer dit tøj til en familie gennem Familiestøtten, er du ikke kun med til at gøre en god gerning for miljøet. Du er også med til at hjælpe en økonomisk udsat familie og sørge for at et barn får alderssvarende tøj.

læs mere om:

bæredygtighed

Når du giver dit tøj videre eller modtager aflagt tøj fra en familie, er du med til at skabe et mere bæredygtigt samfund

verdensmål

Familiestøtten arbejder med FN’s Verdensmål. Læs mere herunder hvilke mål vi arbejder målrettet med

om Familiestøtten

Familiestøtten blev grundlagt i 2014 med et ønske om at skabe en relation mellem mennesker, og hjælpe dem der har det allersværest

medarbejdere

Mød holdet bag organisationen

Fordi det kræver så lidt at hjælpe så meget

Når du donerer dit tøj til en sårbar familie, er du ikke kun med til skåne miljøet, du er også med til at forbedre livskvaliteten for familier der hver dag kæmper med økonomien. 

Bæredygtighed

I Familiestøtten har vi fokus på at udnytte de ressourcer der i forvejen er i samfundet, og ved gennem nye veje, at hjælpe mennesker med at hjælpe hinanden.

Ved at koble familier direkte sammen, bliver den arbejdsproces effektiviseret der tit er forbundet med mange arbejdstimer i forbindelse med genbrug. Der er ingen sortering, og vi minimerer tøjspild, da familierne målrettet modtager de størrelser der er brug for.  Dette gavner ikke kun familierne, men også miljøet.

Fakta om tøjspild

Danskerne køber i gennemsnit 16 kilo tøj om året. Det store tøjforbrug har konsekvenser for både miljøet og de mennesker, der producerer tøjet.

Et kilo færdigt tekstil kræver i gennemsnit 1 kilo kemikalier og 350 liter vand at producere.

Derudover udleder produktionen også CO2. For eksempel giver 1 kilo vævet bomuld en CO2- udledning på 15 kilo. Miljøstyrelsen lavede i 2014 en rapport, hvor de analyserede hvor meget danskernes tøj forurener, inden det rammer butikkens hylder. Sammenregnet blev det til 3 milliarder kroner om året.

Mange organisationer samler en del tøj af det tøj ind, vi ikke længere bruger. Men mere end halvdelen af det tøj, vi smider væk, bliver ikke genanvendt. Dermed går ressourcerne tabt. Tøj er ikke længere noget vi investerer i og bruger i lang tid. Det er en forbrugsvare, som vi køber og skiller os af med efter kort tid.

FN's verdensmål

Holdet bag:

SANNA

Stifter og projektleder

Tlf.: 26 82 29 84
Mail: [email protected]

Heidi

Bestyrelsesmedlem og kasserer

Tlf.: 24 46 26 49
Mail: [email protected]

MArtin

Bestyrelsesmedlem og presseansvarlig

Tlf: 22 66 62 60
Mail: [email protected]

MARIA

Administrativ asssistent

ANNETTE

Frivillig koordinator i Aalborg

CAMILLA

Projektkoordinator