Menu
 

Bæredygtighed

wave2

Familiestøtten har fokus på at udnytte de ressourcer der i forvejen er i samfundet, og ved gennem nye veje, at hjælpe mennesker med at hjælpe hinanden. Ved at koble familierne direkte sammen, bliver arbejdsprocessen effektiviseret, der tit kan være et stort problem i forbindelse med genbrug. Der er ingen sortering, og vi minimerer tøjspild, da familierne målrettet modtager de størrelser der er brug for.   Dette gavner ikke kun familierne, men også miljøet. 

Danskere køber i gennemsnit 16 kilo tøj om året. Det store tøjforbrug har konsekvenser for både miljøet og de mennesker, der producerer tøjet. Et kilo færdigt tekstil bruger i gennemsnit 1 kilo kemikalier og 350 liter vand. Derudover udleder produktionen også CO2. For eksempel giver 1 kilo vævet bomuld en CO2- udledning på 15 kilo. Miljøstyrelsen lavede i 2014 en rapport, hvor de analyserede hvor meget danskernes tøj forurener, inden det rammer butikkens hylder. Sammenregnet blev det til 3 milliarder kroner om året*.

Mange organisationer samler en del tøj af det tøj ind, vi ikke længere bruger. Men mere end halvdelen af det tøj, vi smider væk, bliver ikke genanvendt. Dermed går ressourcerne tabt. Tøj er ikke længere noget vi investerer i og bruger i lang tid. Det er en forbrugsvare, som vi køber og skiller os af med efter kort tid.

https://taenk.dk/test-og-forbrugerliv/baeredygtigt-forbrug-og-csr/nyt-toej-saadan-skader-produktionen